Juan Serrano – legendaarisin flamenco-musiikin kitarasoitin koskaan!

Juan Serrano – legendaarisin flamenco-musiikin kitarasoitin koskaan!

Juan Serranon uskomaton flamencokitaratekniikka on todistettu ja nauttinut miljoonat ympäri maailmaa! Kriitikot ovat nimittäneet hänelle ”parhaan flamencokitaristimen, joka elää tänään”, mutta Juan Serrano on muutakin kuin uskomattoman lahjakas flamenco-kitara. Hän on lisäksi erinomainen ja vähäinen muusikko, joka voi puhua hänen taiteestaan todella henkilökohtaisella tasolla – toisin kuin muut erinomaiset espanjalaiset flamenco-kitaristit, jotka tavallisesti toimivat vain tiukassa live-esityspaikassa, jossa väkijoukko saa vähän suuntausta flamencosta taiteilijalta. Serrano puhuu sekä englantia että espanjaa, joka antaa hänelle mahdollisuuden tarjota selkeitä selityksiä hänen esiintymisensä aikana, jotka tarjoavat yleisöilleen epätavallisen käsityksen flamenco-kitara-kappaleista. Hän on esiintynyt keskeisillä televisio- ja radio-ohjelmilla ympäri maailmaa. Lisäksi hän on julkaissut myös ”Flamenco – Body and Soul”, flamenco-kitara-musiikin historiallisen taustan Kalifornian valtionyliopiston Pressin painattamalle afficionado-ohjelmalle sekä flamenco-kitara-välilehtien ja flamenco-kitaraelokuvia.
Serranon flamenco-kitara-musiikin hallitseminen ei johdu vain hänen monivuotisesta kurinalaisuudestaan ja flamencokitaristustutkimuksestaan, vaan myös sen vuoksi, että hän on kasvanut Cordobassa, Espanjassa, sen haaveilevan ja häikäisevän musiikin syntymästä! 9-vuotiaana Serrano oppi isänsä alla, ammattimainen flamenco-kitara, ja opiskeli flamencon tapoja, jotka ovat juutalaisia, maurilaisia, kristittyjä ja romanimaisia musiikkikappaleita kahdeksannesta ja 15. vuosisadaan Andalusian Espanjassa. Juan Serrano teki ensiesiintymisensä 13-vuotiaana ja teini-ikäisenä saavutti mainetta koko Espanjassa ja Euroopassa lahjakkaana flamenco-kitara-esiintyjänä. Hän soitti ja nauhoitti top flamenco-musiikin, tanssin ja teatteriesitysten kanssa. Tuolloin Juan lisäsi myös ammattiuransa soolokonserttina flamencokitaristina. Hänen kotikaupunginsa Cordoba oli niin ylpeä hänen saavutuksistaan, että hän korvasi kellon kaupungin kellolla, ja nauhoitti hänen flamenco-kitaraäänensä, joita kuullaan tunnissa – 24 tuntia vuorokaudessa!

Cordoban kaupunki sai myös Juan Serranon ”Porto de Oro”. Tämä arvostettu kunnia myönnetään kerran kymmeneen vuoteen ja Serrano on ainoa kitarasoitin, joka on koskaan kunnioitettu. Juan sai ”Page One Ball” New Yorkin Sanomalehtikartalta hänen häikäisevistä flamencokitaratuotteistaan. Hänelle myönnettiin myös ”Medalla de Oro” Espanjan taidekorkeakoulusta, Catedra de Flamencologia Jerezista, Espanjasta ja Fairfieldin yliopiston kunniatohtori, Fairfieldin yliopisto, Connecticut. Kalifornian Fresnon kaupunki antoi Serranolle ”Fabulous Fresnan” ja ”Horizon” -palkinnot. Juan Serrano on maailman ainoa flamenco-kitaristi, jolla on tohtorintutkinto inhimillisissä kirjeissä, ja suuren yliopiston virka-asema. Hän suunnitteli flamenco-kitaran opetussuunnitelman Kalifornian valtionyliopistossa ja johtaa flamenco-kitaraosastoa siellä. Hänen opastustehtäviensä lisäksi Juan on paljon haettu esiintyjänä, mestarikursseille ja vierasopettajana flamenco-kitara-musiikin taustalla. Onneksi pyrkiville kitaristeille Serrano on julkaissut monia flamenco-kitara-kirjoja ja opetus-DVD-ohjelmia, jotka opettavat sooloopetta ja kaikkia tekniikoita, joita hän käyttää niiden suorittamiseen.