Legendaarinen King of Rock Elvis

Legendaarinen King of Rock Elvis

King of Rock and Roll, jota monet edelleen viittaavat hänelle, syntyi 8. tammikuuta 1935 Memphisissä Tennesseessä. Vaikka hänen oikeutetusti ansainnut otsikko viittaa siihen, että hän oli enimmäkseen mukana rock and rollissa, muilla tyylilistoilla, joita hän esiintyi, olivat blues, country, rockabilly ja evankeliumi. Itse asiassa, kun hän aluksi aloitti musiikillisen uransa, hän keskittyi enemmän muihin genreihin ennen kuin hän meni rock and rolliin. Hän ei ollut vain laulaja, hän oli myös pianisti ja kitaristi. Hän oli jopa näyttelijä useissa elokuvissa, vaikka monet heistä eivät oikein tehneet kovin hyvin.
Elvis Presleyn lapsuus oli kaukana helppoa. Hän oli ainoa suhteellisen köyhän perheen lapsi. Hänellä oli kaksos, mutta lapsi oli vielä syntynyt. Kun Elvis oli vielä nuori, hänen isänsä meni vankilaan petoksesta ja hänen äitinsä menetti lopulta talon, jonka hänen miehensä oli rakentanut. Hän oli ilmeisesti melko lähellä äitinsä ja häntä kiusasi koulussa. Hän oli hiljainen lapsi, joka piti suurimman osan ajasta ja oli erilainen kuin muut, mikä aiheutti muiden koululaisten häirinnän, joka heittäisi hänelle houkutuksia ja esineitä.

Kaikesta huolimatta Elvis sai ensimmäisen esiintymisensä kymmenen vuoden iässä, jossa hän voitti toisen palkinnon kilpailustaan. Seuraavana vuonna hän sai ensimmäisen kitaransa, jota hän rakasti pelata ja ottaa kaikkialla, missä hän meni. Sitten hän jatkoi leikkiä kaupoissa saadakseen rahaa auttaakseen vanhempiaan. Se olisi muutamia vuosia ja muutamia tallenteita myöhemmin ennen kuin hän teki ensimmäisen läpimurtonsa 1956, jolloin hän oli 21-vuotias. Vuoden kuluttua Tom Parkerista tuli Elvisin johtajaksi, Elvisillä oli huhtikuussa Yhdysvalloissa yksi numero. Hänen johtajansa yritti myös saada hänet televisioon pyrkiäkseen parantamaan Elvisin altistumista, mutta monet laulajan elokuvista eivät saaneet kovin hyviä arvosteluja. Esitykset olivat ilmeisesti enemmän Elvisille, koska musiikki oli siinä missä hänen lahjakkuutensa oli.
Elvis Presley toi aivan uuden musiikkikanavan ja vaikka se oli musiikkia, jota vanhemmat väkijoukot eivät hyväksyneet hyvin, nuorempi yleisö rakasti sitä täysin. Huolimatta muutama vähäinen takaiskuharjoitukset urallaan ja muutamat televisiot näyttävät isännät, jotka eivät olleet hänen fanejaan, Elvisin suosio kasvoi. Se oli muutos musiikkimaailmassa, joka tapahtui ja mikään ei aiota muuttaa sitä. Hänen esiintymisensä lavalla pilkattiin myös, kun vanhemmat väkijoukot näkivät lavansa mahtavina lavastuksina, mutta tämä oli myöhemmin sivuutettu. Hänen musiikkinsa ja esityksensä olivat kiistanalaisia, mutta sillä ei ollut väliä yleisölle, joka rakasti häntä. Hänen musiikkinsa oli niin erilainen ja vaikutusvaltainen, että jopa Beatlesin mukaan he olivat innoittamia. Monet muut bändit, jotka myöhemmin pinnat tunnustaisivat, että Rock and Rollin kuningas vaikutti suuresti.